A zenekarról

A zenekarról

A zenekar története

Álomból valóság. 2007 elején, gyermekem születéséből felocsúdva fújtam egy hatalmas álombuborékot, melyben az elképzelés az volt, hogy nemcsak színházi mesehősként szeretném a gyermekek irodalmi, zenei tanítását végezni, hanem egy önálló produkcióban is.

Barátom, Bogárdi Aliz, kivel 15 évesen léptünk először közösen a világot jelentő deszkákra, azonnal igent mondott és útnak indult a Tamás Éva Játéktára, akkor még önálló produkcióként.

A kortárs irodalom remekeit kezdtük dallá álmodni, és nagyon rövid idő alatt kiderült, hogy műsoraink, hamar útnak induló koncertjeink szeretettel teli fogadtatásra találnak. A zeneszerzőkből zenésztársak lettek és 2010-ben megjelent első lemezünk Az én anyukám címmel. Egyre több koncertre hívtak meg, már Baranyán kívül is.

Hiszem, hogy a vers szeretetét egészen kicsi korban kell elültetni. Egy gyerekkoncert olyan közösségi élmény, melyet ebben a formában semmi nem pótol. Megtanítja a gyermeket arra, hogy bátran nyújtsa a kezét mások felé, legyen nyitott és jókedvű, ne féljen önmaga lenni, ne féljen játszani, és tanítsa a szüleit, hogyan maradjanak ők is gyermekek.

A Játéktár feladata tehát nem csupán a költészet, a zene megszerettetése, belopkodása a legifjabb nemzedék életébe, hanem segítség, útmutató gyermek és gyermek, szülő, pedagógus és gyermek, fogyatékos és ép ember között a távolságok, gátak csökkentésére, leküzdésére.

Egy nagy, mosolygó JÁTÉK minden koncertünk, tartsatok velünk!

Játéktár Tanoda

Gyerekzene, nem csak gyerekeknek!

Vidámság, tanulás és szórakozás egyben, otthon, szabadtéri koncerteken, színházi előadásokon!

Ne maradjatok le!

Közösségi oldalaink