Tamás Éva Játéktára: Ébredezés

Gyerekek! A Földünknek nagy szüksége van ránk. Ébredezzünk együtt, kutassuk, keressük a lehetőségeket, hogy mi az amit mi, együtt megtehetünk, hogy megóvjuk bolygónkat a pusztulástól. Tartsatok velünk, hálás szívvel, kinyújtott kézzel! Kezdődjön a vándorlás!

Ébredezés gyermeklemezünk csak letölthető formában vásárolható meg, nincs belőle lemez.

2 000 Ft

Tamás Éva Játéktára: Ébredezés – gyermeklemez

4-5 éves lehettem, amikor kiszaladtam a Nagymamám udvarára, hogy apró virágcsokrot szedjek neki ibolyából, százszorszépből. Emlékszem a pillanatra, ahogy megálltam, mélyet szippantottam a friss levegőből, becsuktam a szemem, hallgattam a madarak énekét és élveztem a nap melegítő sugarát az arcomon. Néhány perc múlva kinyitottam a szemem és rácsodálkoztam a körülöttem lévő világra, egyenként megnéztem a fákat, a bokrokat, a fűszálakat és mérhetetlen boldognak éreztem magam. Átjárt a hála, az öröm, hogy élek, hogy részese lehetek ennek a csodálatos világnak. Ez az érzés időről – időre előtör, felvidít és minden bizonnyal ihlette Ébredezés című lemezünket.

Nagy út ez a lemez, lepereg egy nap: együtt ébredezünk a gyermekekkel, a szemünket kinyitva hálát adunk az életért, megmozgatjuk magunkat, hiszen az egészségünk mindenek előtt, majd útra kelünk, hogy körbe vándoroljuk a Földet. Csodálkozzunk rá minden fára, bokorra, ültessünk együtt fákat, virágokat, lessük meg a kis állatokat, ismerjük meg őket és beszéljük meg hogyan vigyázhatunk rájuk. Hallgassunk vízcsobogást, gesztenye koppanást, örüljünk a kertek virágainak és mindig – minden nap adjunk hálát az életünkért, adjunk hálát az édesanyánknak és bújjunk az ölébe, hallgassunk meséket. Megtanulunk megállni, nem hagyjuk, hogy a rohanó világ magával ragadjon, más és jobb minőségű életet követelünk magunknak. Mindezt csodálatos zenével, tartalmas szövegekkel, mintha egy mesében járnánk. A megújult Tamás Éva Játéktára zenekar fantasztikus zenészei keltik életre a tartalmas, ismereteket is átadó dalszövegeket, mely egytől-egyig a csapat saját tollából született.

Egy igazi nagy utazás, a gyermekek képzelete, tiszta szíve, segítőkészsége és rengeteg energiája segít önfeledten együtt lenni, szórakozni, tanulni és szeretni, szeretni, szeretni.
Annak a kislánynak az életműve részben megvalósul az Ébredezés című lemezben. Fogadjátok, hallgassátok szeretettel.

Dallista

1. Hálás a szívem (Tamás Éva, Tóth Álmos)
2. Ébredezés ((Tamás Éva, Bogárdi Aliz, Baksa Péter)
3. Ujjtorna (Tamás Éva, Pozsgai Tamás, Baksa Péter)
4. Perdül a szoknya (Tamás Éva, Bogárdi Aliz)
5. Vándorolunk (Tamás Éva, Bogárdi Aliz, Pozsgai Tamás)
6. Ültess egy fát! (Tamás Éva, Pozsgai Tamás, Baksa Péter)
7. Gesztenye versike (Tamás Éva, Pozsgai Tamás, Baksa Péter)
8. Dal a mogyorós peléről (Tamás Éva, Baksa Péter)
9. Kell a víz (Tamás Éva, Bogárdi Aliz, Tóth Álmos, Vígh Róbert)
10. Vidra Soma (Tamás Éva, Bogárdi Aliz, Tóth Álmos, Vígh Róbert)
11. Nyári dal (Tamás Éva, Pozsgai Tamás, Baksa Péter)
12. Kertünk virágai ( Tamás Éva, Bogárdi Aliz)
13. Édesanyám (Tamás Éva, Bogárdi Aliz)
14. Meseszép (Tamás Éva, Bogárdi Aliz, Tóth Álmos, Vígh Róbert)

A hangfelvételek a La Gardens, a Sonarium Pécs és a Zay-Zay Stúdióban készültek.
Hangmérnök: Maczkó Róbert, Schulteisz Gábor, Varga Ádám
Master: Maczkó Róbert
Borítófotó: Marsalko Péter
Kiadó: Tamás és Társa Kft
Szerzői kiadás 2020.