MŰSORAINK

Foglalkozásaink

Játéktár zeneovi

A zeneovit 2016-ban indítottuk Pécsett. A zenés fejlesztés óvodás korosztálynak komplex foglalkozást takar, a gyermeket minden fontos területen igyekszik fejleszteni. A feladattípusokat úgy válogattuk össze, hogy mindenki találjon számára megfelelő játékot, amiben jól érzi magát, sikerélménye van és észrevétlenül tud tanulni a feladat végrehajtás során. A órák ugyanakkor közösségépítő célt is szolgálnak a gyerekek számára, integrált csoportokban tanulják az elfogadás, az egymás iránti tiszteletet. Éneklés közben a szorongásközpontok kikapcsolnak, így önfeledten, élményekkel telve töltik a gyerekek a heti egy órát.

Ajánljuk

3 – 7 éves korig

Vezeti

Tamás Éva – színész, énekes, gyógypedagógus

Bogárdi Aliz – zenész

Időtartam

45 perc

Lépegetős

Mondókázós, dalolgatós, hangszerekkel ismerkedős, lépegetős, ugrándozós, kacagós, csiklandós vidám időtöltés babáknak és mamáknak.
A Lépegetős című foglalkozás lépésről-lépésre vezeti be a gyermeket és szülőt a mondókázás, a dallamok, a ritmusok birodalmába. A zenés játék során olyan gyermekdalokkal, versikékkel, mozgásos játékokkal fejlesztjük a gyermeket, mely megalapozza beszéd – és hallásfejlődését, a megfelelő légzéstechnika elsajátítását. Közös játékok elsajátításával otthoni foglalkozásra buzdítjuk az édesanyákat.
Tamás Éva és Bogárdi Aliz zenés – interaktív programja, egy mosolygó játék, amely egyszerre megmozgat és pihentet, tanít és szórakoztat.

Ajánljuk

2 hónapos kortól 3 éves korig

Vezeti

Tamás Éva – színész, énekes, gyógypedagógus

Bogárdi Aliz – zenész

Időtartam

40 perc

Szeresd a verset! – zenés verstanulás óvodástól kisiskolás korig

Játékos ismerkedés a versekkel. Közös versmegzenésítés a gyerekek által kiválasztott vagy írt versekből. Hogyan születik meg egy dal, hogyan keressük meg a lüktetését, a hangulatát, hogyan álmodunk hozzá dallamot. A kisiskolás gyermekek zenei – irodalmi nevelésébe beilleszthető a Játéktár által megzenésített kortárs költeményekből. Mozgással kísért fejlesztőfoglalkozás, mely kapcsolódik az adott koncert tartalmához.

Ajánljuk

4 – 12 éves korig

Résztvevők

Tamás Éva – ének, játékmester

Bogárdi Aliz – hegedű

Pozsgai Tamás – gitár

Baksa Péter – nagybőgő

Időtartam

30 perc

WEBSHOP

Nézzen be a boltba és rendelje meg kedvenc termékeit!